Anell Merlet, guanyador de la competició Red Dot 2018

Anell MERLET - Aliança Catalana de Diamants en Platí. Un anell de prometatge tallat amb laser.
Aquest anell es una Aliança de Brillants Catalana es construeix a partir d’una superfície plana de platí simple d'0,8 mm de gruix que es talla amb làser. A continuació la superfície tallada es doblega, com si es tractés d'un procediment d'Origami, per aconseguir una estructura anular uniforme molt forta amb buits extremadament precisos per fixar els diamants a l'interior.

Els 11 diamants han estat seleccionats de 2’5 mm de diàmetre amb un cert grau de fluorescència en color blau quan estan exposats a raigs ultraviolats invisibles. El tall de la gema en si és perfecte, es fa seguint el model matemàtic de  Marcel Tolkowsky (ExtraRussian), amb un efecte de foc a l'interior.
El model bàsic Merlet te 12 segments i per tant es poden clavar 11 diamants de 2,5mm. Però es pot fer amb major nombre amb diamants mes petits.

La traducció del disseny original a un precis fitxer de tall en lasser sobre una làmina de platí va ser realitzat per Maria Lobez Rocabert. el tallat fisic en laser del platí va ser efectuat per Tamec. El posterior muntatge i processat al nostre taller per en Gelo Fernandez. , el Clavat va ser efectuat artesanalment pel clavador Raimon Alzamora. Els diamants fluorescents eren proveits per Pueyo Diamantes. La foto dual llum dia i la de llum fluorescent la va efectuar l'Equip de La Fotogràfica.
Anell Merlet
Anell Merlet quan se’l sotmet a llum UV