Marca de la Casa

Hi han uns trets que fan que les nostres peces tinguin una personalitat especial i siguin identificables. Encara que molt sincerament et direm que qui fa la part final i tanca el segell personal ets tu. 

Alguns trets característics nostres serien...

La No-Tanca---> Les arracades 8, Les arracades Ora...
Multi-posicions---> en una arracada o anell Les arracades Twist...
Tanca invisible---> Les arracades Ibis...
Corbes especials---> L'anell eliptic...
Fil continuu---> Sense principi ni final L'anell Infinit...
Formes organiques---> Les arracada pedreta, L'anell regalim...
Proporcions matemàtiques---> l'anell Auric...
Recuperació de tanques tradicionals---> Les arracades Simetria...
Investigació---> La memoria de posició que te el Nylo amb la temperatura, la forma elíptica del dit, tub de silicona de colors com a tanca elastica, la joieria efímera de fruits naturals, el clavat de pedres usant tub de silicona transparent, el euro anell...
Tecniques tradicionals---> Anell Martelle


Us en describim alguns.
Fil continuu
En la nostra història creativa apareix fa un temps una línia de disseny de determinades peces a partir d'un fil continu sobre el qual es construeixen de forma integrada els diversos elements funcionals i decoratius de la peça. En la majoria de casos un altre tret característic és la inexistència de peces accessòries com ara el tancament típic de pressió que s'usa en la majoria de pendents. Aquests elements desapareixen perquè s'aconsegueix que el mateix fil amb una simple corba, amb un petit duplicitat o una rematada en forma de bola fosa formada pel mateix fil faci les funcions de tancament.
al voltant del nostre coll. En els pendents de la família VUIT, és impossible decidir on acaba el ganxo que penja del lòbul i on comença la O que queda davant del lòbul. És la grandesa del fil que flueix sense principi i sense final.Aquesta metàfora culmina amb l'anell INFINIT. Al el fil d'inici quan ha donat la volta al dit, abraça al fil que era de nou l'inici. I així sense final. El cos o nucli principal d'algunes de les peces, es forma a partir del fil. En el cas de bombeta, on amb espirals del fil que vénen del propi anell fan un efecte rosca, en forma de cilindre sobre el qual situem el diamant. 

A si... 
I per donar un final a aquest conjunt, podríem dir que els pendents clauer, són unes arracades per a persones que no tenen el lòbul trepanat. Les arracadaes abracen i pressionen suaument de manera que adornen igualment amb elegancia aperò no necessiten passar a través de la carn.

Multipossició
Un altre element transgressor i present habitual en les piezas de Salvador Mallol és el fet que el posicionament dels elements principals de la peça, per exemple en un pendent, s'inverteix o modifica. El que va davant passa darrere, el que va amunt va per avall.

Capgirem-nos
Així doncs tenim la col·lecció Mistu que neix de fondre l'extrem d'un fil de metall amb un bufador fi d'alta temperatura.
Es forma una bola que fa d'extrem i que serà a forma de topall el que quedés centrat en el lòbul com un petit botonet. Així doncs en el Mistu, la tija que penja, penja per darrere del lòbul en comptes de per davant. 
En la col·lecció ORA, el cèrcol que forma el pendent, penja també per darrere del lòbul en comptes de per davant. Per això es diu ORA per ser la seva posició a l'inrevés d'un ARO (el seu anagrama)

El Matissat
Els acabats en mate són una constant habitual en els treballs de Salvador Mallol. I també els diferents colors de l'or (Vermell, Verd, Groc i Gris) que provenen de diferents receptes de l'or que cuinem al nostre taller, sempre mantenint l'aliatge de 18 Kilates. En algunes peces s'opta per fer ús d'Or pur que té una coloració groga molt intensa tot i que cal tenir en compte que molta menor duresa.

La Tanca integrada
Els tancaments, si existeixen, són en molts casos de forma integrada.
En el mateix recorregut del fil fent un ganxo (arracades enfila), com un orifici on entra el fil (Arracades Sisquatre), en un plec del fil per pressió de click, es un envoltori que fa el fil (arracades ibis).

La No-Tanca
En algunes arracades a manera gairebé de joc, els tancaments no existeixen. Son simples topalls en el recorregut. El pendent DOBLEORA té un procediment de col·locació sofisticat. I la primera prova a superar és endevinar com i per on es comença a col·locar. Encara que al final s'aconsegueix un efecte sense igual. Una arracada de doble Aro, que deixa un cercle col·locat davant del lòbul i un altre per darrere, connectats i part d'una sola arracada.

Corbes Matematiques o especials.
La forma sí que importa. Les corbes tenen un. Importantíssim en la percepció que tenim de la joia. TWIST és un clar exemple. És un pendent sense tancament. Sembla una forquilla del pèl, però res d'angles. Una corba perfecta, amb la tensió adequada, fa que les seves dues branques tinguin l'opció de retorçar com quan fem amb les nostres cames un moviment de twist.

Motius Organics
En el cas de regalim tota la família de peces té com a motiu una petita gota de material que a manera de gota d'aigua que rellisca per la tija d'un full, dóna origen a anells i polseres amb gotes de rosada. En les gotes d'or relliscós de vegades apreciem centelleigs de diamant que li donen mes frescor.